Primăria municipiului Reșița, județul Caraș-Severin a montat două căsuțe cu sistem de climatizare și apă, pentru perioada de caniculă. Acestea vor funcționa, zilnic, între orele 11.00 și 18.00.

Județul Caraș-Severin este sub cod galben de caniculă de ieri dimineață, iar valurile de căldură vor face mercurul din termometre să urce la peste 38 de grade și astăzi. La Reșița, autoritățile au luat măsuri, montând două căsuțe în care se va acorda prim-ajutor persoanelor afectate de căldură.

„Cele două căsuțe sunt dotate cu climatizare, cu apă rece și cu câte un pat. Una dintre căsuțe este amplasată în Parcul Tricolorului, iar una în Parcul Cărășana. De asemenea, colegii noștri de la Direcția Asistență Socială monitorizează în permanență bătrânii și persoanele cu dizabilități", a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reșița, Andrei Apostol.

Deși până luni seara nu s-a apelat la serviciile Direcției de asistență socială, Andrei Apostol spune că există disponibilitatea de a ajuta persoanele care nu pot ieși pe căldură afară, pentru a-și face cumpărăturile. Aceste servicii se referă doar la aprovizionarea cu alimente de bază, cu apă și fructe ori cu medicamente.

 

 

Ultimul update: 13 august 2019

SănătateaTV.ro