Românii plătesc cu mult peste venitul mediu anual pentru a se trata în străinătate de unele afecţiuni grave, arată rezultatele unui studiu efectuat de MediHelp International și partenerii săi străini. Astfel, un pacient trebuie să scoată din buzunare chiar şi peste 30.000 de euro pentru a primi ajutor medical specializat într-un spital din Marea Britanie. 

Un pacient oncologic, de exemplu, dacă doreşte să se trateze într-un spital de stat din Marea Britanie, trebuie să plătească în medie între 37.000 și 50.000 euro. Pentru o operație de by-pass coronarian pacientul este nevoit să achite în jur de 20.000 euro. De asemenea, pentru tratamentul infarctului un pacient trebuie să plătească între 12.000 și 22.000 euro. Iar asta în timp ce un transplant de inimă poate ajunge până la 40.000 euro.

„Din păcate românii trebuie să caute ajutor medical specializat în afara țării. Este o realitate tristă, dar fiecare cetățean trebuie să găsească metode prin care să protejeze sănătatea sa și a familiei sale. O metodă eficientă de a beneficia de cea mai bună îngrijire medicală prin intermediul unui simplu apel telefonic este încheierea unei asigurări private de sănătate cu acoperire internațională. Pentru un preț rezonabil persoana respectivă primește garanția că nu se va afla niciodată în situația de a plăti o sumă mare de bani în cazul în care se confruntă cu o problemă medicală severă”, a declarat Zahal Levy, președintele MediHelp International.

Studiul a luat în considerare tarifele medii practicate de spitalele de stat din Marea Britanie. În ceea ce priveşte tarifele practicate de clinicile și spitalele private, acestea sunt mai mari.

SănătateaTV.ro