Persoanele care consumă zilnic ceai verde prezintă un risc cu 25% mai mic să dezvolte probleme cu memoria la vârste înaintate, potrivit unui studiu al oamenilor de știință de la o prestigioasă universitate din Japonia.

Acest lucru este posibil deoarece frunzele de ceai verde conțin o cantitate importantă de antioxidanți, care au efect antiinflamator ce protejează legăturile dintre neuroni de efectul distrugător al radicalilor liberi.

Timp de trei ani, experții japonezi au monitorizat peste 14.000 de voluntari cu vârsta de peste 65 de ani, astfel că la sfârșitul studiului aceștia au fost supuși unor seturi de investigații medicale. Rezultatele analizelor medicale au arătat că voluntarii care au consumat aproximativ cinci căni de ceai verde pe zi nu au avut probleme majore cu memorarea, și chiar și-au amintit anumite episoade din tinerețe.

De asemenea oamenii de știință susțin că ceaiul verde trebuie asociat cu o dietă sănătoasă care include pește, fructe și legume, fără fumat și multă mișcare.

SănătateaTV.ro