MedLife introduce anul acesta serviciile medicale de întreţinere şi recuperare, prin finalizarea unui centru complex de fiziokinetoterapie şi recuperare medicală. Centrul face parte din Hyperclinica MedLife Griviţa şi oferă programe specializate de înot pentru copii şi adulţi, masaj terapeutic, programe de gimnastică pre şi post natală şi şedinţe de kinetoterapie şi hidrokinetoterapie.

Compania a investit circa 400.000 de euro pentru dotarea noului Centru de Fiziokinetoterapie şi Recuperare Medicală, care include: piscină cu sistem de recirculare pentru filtrarea permanentă a apei, o sală de kinetoterapie, un cabinet de electroterapie şi un cabinet de masaj terapeutic şi de întreţinere.

“Am decis să investim într-un centru de fiziokinetoterapie şi recuperare medicală, deoarece piaţa medicală actuală necesită servicii terapeutice complete de calitate. Astfel, în acest centru, oferim pacienţilor noştri acces la o gamă de tehnici recuperatorii integrate, realizate cu cea mai nouă tehnologie în domeniu” - a declarat Nicolae Marcu, director executiv MedLife. Centrul de Fiziokinetoterapie şi Recuperare Medicală integrează tehnici specializate pre şi postnatale. Programele prenatale constau în proceduri kinetoterapeutice ce se realizează încă din timpul sarcinii şi se desfăşoară în urma recomandării medicului ginecolog. Astfel de tehnici medicale sunt indicate pentru afecţiunile care pot apărea în timpul sarcinii: modificări cardio-vasculare, insuficienţă respiratorie, dureri lombare, constipaţie şi depresie.

Programul postnatal are ca scop refacerea rapidă a mamei după suprasolicitările din timpul sarcinii şi naşterii. Acest program poate începe după prima săptămână de la naşterea normală şi după o perioadă mai lungă în cazul operaţiei de cezariană, în funcţie de recomandările medicului ginecolog. Exerciţiile de gimnastică sunt personalizate de specialistul kinetoterapeut, în funcţie de starea fiecărei paciente. Centrul include şi masajul de întreţinere şi cel terapeutic - procedură necesară în medicina de recuperare. Specialiştii centrului utilizează şi recomandă tehnicile de masaj de întreţinere pentru relaxarea, stimularea şi creşterea tonusului fizic şi psihic al pacienţilor şi pentru a ameliora probleme uşoare, precum sedentarismul sau diferite afecţiuni cauzate de posturile vicioase.

Masajul terapeutic este o formă de bază în tratamentul fizioterapeutic şi este prescris pentru o gamă de afecţiuni reumatismale, în special suferinţe degenerative articulare sau periarticulare, afecţiuni ortopedice (hipotrofii musculare post imobilizări în aparat gipsat), posttraumatice, manifestări neurologice, disfuncţii ale aparatului circulator.

În centru au fost concepute programe de înot atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Procedeele de recuperare adresate copiilor sunt recomandate în recuperarea tulburărilor de statică vertebrală (scolioze, cifoze) şi a tulburărilor de nutriţie, des întâlnite în patologia copilului. Tehnici de hidrokinetoterapie pentru adulţi sunt prescrise pentru reeducarea posturală şi pentru corecţii ale tulburărilor de statică vertebrală la adolescenţi şi adulţi tineri.

Şedinţele de recuperare hidrokinetoterapeutică sunt utilizate în cazul problemelor precum: intervenţii chirurgicale cu sau fără imobilizare prelungită la pat, obezitate şi osteoporoză, intervenţii chirurgicale ortopedice (proteze şold, genunchi, osteosinteze), contuzii, entorse, luxaţii, fracturi, intervenţii neurologice după pareze, paralizii, distrofii musculare, accidente vasculare cerebrale şi afecţiuni reumatologice. Centrul beneficiază de experienţa medicală a unei echipe formate din şapte specialişti: conf. dr. Gilda Mologhianu, coordonatorul Centrului; dr. Liana Mareş, specialist recuperare pediatrică; dr. Monica Brăilescu, medic specialist, asistent universitar; Mihaela Mihăescu, fiziokinetoterapeut; Paul Vasilescu, antrenor de înot; două asistente medicale cu specializare în balneofizioterapie şi experienţă în masajul terapeutic, care au lucrat anterior în secţii de neurochirurgie şi recuperare medicală.

Sursa: Agerpres  

SănătateaTV.ro