Copiii care observă flash-uri de lumină în timpul unui episod de migrenă sunt de două ori mai expuşi riscului de a avea o afecţiune numită “gaură în inimă”, spun cercetătorii citaţi de bbc.co.uk. 

Doctorii americani au examinat circa 109 copii cu vârsta de peste 6 ani care sufereau de migrene. Aproape jumătate dintre cei care aveau o formă de migrenă însoţită de o dereglare vizuală numită aură, au avut acest defect al inimii, se precizează în Jurnalul de Pediatrie.

 

Amy Thompson, din cadrul Fundaţiei Britanice a Inimii spune că „ar putea exista o serie de explicaţii pentru această corelaţie însă sunt necesare cercetări suplimentare pentru a se putea pune un diagnostic exact.

 

O serie de studii medicale a stabilit o legatură la adulţi între afecţiunea numită „gaură în inimă” şi migrenele cu aură. Totodată, s-a stabilit că intervenţia chirurgicală de închidere a „găurii” poate fi utilă în stoparea migrenelor, în condiţiile în care alte terapii pentru migrene au eşuat.

 

Dr. Rachel McCandless şi colegii săi de la Universitatea din Utah au utilizat o tehnică de scanare numită ecocardiogramă pentru a identifica defectele inimii. 50% din copiii care au suferit de migrene cu aură au avut şi defecte ale inimii. Această rată este dublă comparativ cu cea înregistrată la populaţia generală.

 

Dr. Rachel McCandless a adăugat că spera ca „acest studiu să fie util pentru viitoarele cercetări care se vor realiza”. Migrenele cu aură afectează aproximativ una din zece persoane. Principalele simptome ale acestei afecţiuni sunt dereglările vizuale, amorţeala, vorbitul nedesluşit şi ţiuiala.

SănătateaTV.ro