Cancerul hepatocelular este una dintre cele mai comune neoplazii și a treia cauză de mortalitate prin cancer din lume. În ceea ce privește România, țara noastră se confruntă cu un număr tot mai mare de cazuri de cancer hepatic, de aceea necesitatea unei terapii revoluționare care să lupte împotriva acestei maladii este mai mult decât necesară.

O astfel de terapie revoluționară este chemoembolizarea transarterială, cea mai nouă procedură de tratament pentru pacienții care se confruntă cu cancer hepatocelular nerezecabil chirurgical sau ablativ.

Tratamentul cancerului hepatocelular se bazează pe vascularizația duală a ficatului, prin artera hepatică și prin vena portă. Administrarea directă intrarterială a medicamentelor citotoxice distruge țesutul tumoral, rezultând efectul terapeutic loco-regional al procedurii.

Spre deosebire de chemoembolizarea clasică, această nouă procedură nu este dureroasă și nu necesită anestezie generală. Mai mult decât atât, perioada de recuperare este de doar o zi.

”Pacientul se internează în ziua în care face procedura, face procedura și a doua zi de dimineață poate să plece acasă, spre deosebire de o procedură clasică. De aceea spunem că această nouă procedură este un pas revoluționar. La o procedură clasică vorbim de o spitalizare care e mai mare de trei zile. De asemenea, reacțiile adverse pe care le suportă pacientul, durere, greață, vărsături, reacțiile adverse ale unei chimioterapii locale cum ar fi căderea părului aproape că nu există într-o astfel de procedură”, a precizat dr. Mugur Grasu, medic primar radiologie – imagistică medicală, Clinica de Angiografie și Terapie Endovasculară Hemodinamic.

Clinica de Angiografie şi Terapie Endovasculară Hemodinamic este un centru medical specializat în domeniul radiologiei şi cardiologiei intervenţionale, oferind servicii unice în România atât de diagnosticare, cât şi de terapie. Astfel, cu ajutorul echipamentului ultramodern și personalului medical profesionist pacienții au parte de cea mai bună îngrijire medicală la Centrul Medical Hemodinamic.

SănătateaTV.ro