Specialiștii atrag atenția că la debutul sarcinii, o parte dintre simptome pot fi asemănătoare cu cele ale gripei. De aceea au întocmit o listă cu semnele asociate sarcinii, care pot fi confundate cu gripa. Acestea sunt:

Creşterea temperaturii

Potrivit unui comunicat de presă primit pe adresa redacției SănătateaTV.ro, atât în cazul unei sarcini, cât şi al gripei, ne confruntăm cu o creştere a temperaturii corpului. Potrivit specialiștilor, o temperatură bazală ridicată, care durează mai mult de 18 zile, indică o sarcină. Diferenţa este dată de cât de ridicată este temperatura. 

„Temperatura femeii în timpul sarcinii va fi mai mare decât în mod normal, dar nu ar trebui să depăşească 38 de grade C. Febra asociată cu gripa poate fi mult mai ridicată decât cea din timpul unei sarcini, aşa că, puteţi face diferenţa uşor”, spune dr. Silviu Istoc, medic primar obstetrica ginecologie.

Greaţă

Trecerea de la greaţă uşoară la vărsături severe ar putea indica gripă sau sarcină. Potrivit specialiștilor, stomacul şi vărsăturile nu sunt un simptom al gripei obişnuite pentru adulţi, deşi pot apărea la anumiţi indivizi.  Dacă, în mod normal, nu aveţi probleme cu stomacul în timpul gripei sau dacă aceste simptome nu se reduc, adresaţi-vă medicului. S-ar putea să fiţi însărcinată sau să aveţi un virus gripal mai grav care necesită tratament, se arată în comunicatul de presă.

Oboseală

Modificările hormonale, modificările metabolismului şi efortul organismului de a creşte un copil provoacă un sentiment general de oboseală la începutul sarcinii, explică specialiștii. Potrivit acestora, în cazul unei sarcini, oboseala este similară cu cea a gripei, dar tinde să dureze o mare parte din primul trimestru și este mult mai accentuată decât în cazul gripei.

Congestie şi dureri de cap

Gripa este cauzată de un virus care atacă sistemul respirator şi provoacă congestie, un nas încărcat şi dureri de cap. În mod surprinzător, acesta este, de asemenea, un simptom al sarcinii, se mai arată în comunicat. Modificările hormonale şi creşterea aprovizionării cu sânge care apare în timpul sarcinii determină umflarea membranelor sinusurilor şi nasului și apariția mucusului. Presiunea poate provoca și dureri de cap, atrag atenția medicii.

Câteva alte simptome ale sarcinii care pot începe în decurs de o săptămână și care nu coincid cu cele ale gripei includ pete pe sâni, umflarea sau inflamarea lor, nevoia de a urină frecvent şi uşoare dureri sau crampe în zona abdominală, explică specialiștii. 

SănătateaTV.ro