Clinica de mari arsi a Spitalului Judeţean Timiş va fi data in folosinta in aceasta saptamana, a anuntat managerul unitatii medicale. Marius Craina a explicat ca, pentru inceput, clinica va avea trei paturi, carora li se vor adauga alte doua pana la sfarsitul lunii. „O parte din aparatura este sosita, iar o parte din aparatura urmeaza sa soseasca. Clinica este dotata la ora actuala, astfel ca ea poate sa fie utilizata. Saptamana trecuta, Direcţia de Sanatate Publica Timiş a luat probele biologice, rezultatele sunt excelente, nu a fost nici cea mai mica problema din acest punct de vedere. Trei boxe vor fi funcţionale din aceasta saptamana, iar celelalte doua, probabil, la finele lunii octombrie”, a afirmat Marius Craina, citat de Agerpres.

Din punct de vedere al infrastructurii, Centrul de mari arşi al Spitalului Judeţean Timişoara este cel mai modern din Romania, conform dr. Craina, in paralel derulandu-se procedura de angajare şi pregatire a personalului medical care va deservi acest compartiment.

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara a insistat ca avand in vedere cele petrecute la Bucureşti cu Centrul de mari arşi, dupa tragedia din Colectiv, echipa de conducere trebuie sa fie foarte vigilenta in procedura de licitaţie şi de angajare a personalului, astfel incat „sa nu fie pus in pericol acest proiect major al spitalului”.

Şeful Unitaţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Timişoara, dr. Mihai Grecu, a precizat, in acelaşi context, ca in cazul unor accidente colective sau cu victime multiple care ar avea nevoie de asistenţa medicala din categoria mari arşi, situaţia poate fi gestionata.

„Pentru situaţii cu accidente colective sau cu victime multiple exista un aşa zis plan roşu, care se activeaza la nivelul intregului judeţ, a regiunii sau chiar naţional, in funcţie de amploarea evenimentului. UPU şi intregul spital judeţean sunt parte a acestui plan, prin activarea planului alb la nivelul spitalului. in acest moment, pe actuala structura avem un plan, iar pe ceea ce se va construi şi pe circuitele (medicale, n.r.) care vor aparea vom avea alt plan”, a spus Mihai Grecu.