Colegiul Medicilor din România (CMR) lansează astăzi Campania de interes public „Stop diagnostic pe net! Mergi la cabinet”, care are ca scop informarea şi conştientizarea populaţiei asupra riscurilor la care se expune atunci când informaţiile neconvenţionale iau locul consultaţiilor medicale de specialitate. 

Altfel spus, Colegiul Medicilor din România trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte problemele ce pot apărea în rândul pacienţilor atunci când aceştia preferă să apeleze mai întâi la sistemele neconvenţionale, să se informeze şi să se trateze din surse neavizate, şi abia apoi să meargă la medic. Diagnosticul tardiv sau incorect, avansarea bolii, reducerea şanselor de vindecare sunt câteva dintre consecinţe.

„Cercetarea ştiinţifică se face pe loturi de mii de oameni. Reţelele de socializare au milioane de utilizatori. Nu pot fi terapii valabile nici măcar pentru doi oameni, fie ei şi gemeni. Nu există boală, există bolnavi. Aceeaşi boală diferă ca exprimare, ca evoluţie, ca posibilităţi terapeutice, ca resurse de vindecare de la un om la altul, de la un frate geamăn la un frate geamăn. Nu tot ceea ce este îngăduit ne este şi de folos. Să alegem ceea ce ne este de folos atunci când este vorba despre sănătatea noastră, sfatul medicului”, a explicat preşedintele CMR, dr. Gheorghe Borcean, într-un comunicat de presă remis la adresa redacţiei www.sănătateatv.ro.  

SănătateaTV.ro