Conducerea Spitalului Universitar de Urgenţa Bucureşti a demarat o ancheta administrativa inca de vinerea trecuta in cazul pacientului decedat care ar fi fost lasat infaşurat intr-un cearceaf pe o targa, intr-o zona de evacuare in caz de incendiu.

“Referitor la imaginile aparute in spaţiul public, Spitalul Universitar de Urgenţa Bucureşti face urmatoarele precizari: decesul s-a produs in cursul dimineţii de vineri, 10 ianuarie. Conform legislaţiei in vigoare, ‘dupa doua ore de la deces cadavrul este transferat la morga’, de catre brancardierii secţiei unde a decedat bolnavul, insoţiţi de asistentul medical. in acest sens, persoana decedata a fost scoasa din secţie pentru a fi transportata la Anatomie Patologica. Secţia in care a decedat pacientul fiind situata la etajul 10 al spitalului, pana la sosirea liftului, pentru a fi transportat la Anatomie Patologica, persoana decedata a fost pusa in acea zona, o zona de evacuare in caz de incendiu, pentru a nu sta in spaţiul unde circulau bolnavii şi aparţinatorii”, se arata in comunicat.

Potrivit unui comunicat de presa al unitaţii medicale, au fost date note explicative, iar persoanele responsabile vor fi cercetate in comisia de disciplina, urmand sa fie sancţionate conform legii.

Ministerul Sanatatii a anuntat ca o echipa a Directiei de Sanatate Publica a municipiului Bucuresti a fost  trimisa la fata locului, pentru a verifica daca au fost respectate legislatia si procedurile  in caz de deces.

Echipa de control va intocmi un raport si va lua masurile ce se impun, transmite Ministerul Sanatatii intr-un comunicat.

Masura vine dupa ce deputatul Emanuel Ungureanu a postat pe Facebook o fotografie in care un pacient decedat, infaşurat intr-un cearceaf, ar fi fost lasat pe scara interioara a SUUB.