Conf. univ. dr. Ioan Andrei Vereşiu, preşedintele Asociaţiei de Podiatrie, a atras atenţia, în deschiderea conferinței-dezbatere „Piciorul Diabetic şi Amputaţiile. Spune stop! Acţionează acum!”, asupra costurilor pe care le impun amputaţiile. Potrivit specialistului, un episod de amputație presupune costuri de 3.500 de euro. Doar la nivelul anului 2010, în România, s-au cheltuit peste 6 milioane de euro numai pentru amputații.

Costurile pe care le impune îngrijirea persoanelor cu diabet zaharat şi complicaţii ale acestei boli au fost subliniate şi de invitaţii de la nivel internaţional prezenţi la conferinţă. Potrivit dr. Kristien Van Acker, PreşedinteleD-Foot International, 12% din bugetul global alocat domeniului sănătății este cheltuit pentru probleme legate de diabet.

Conferinţa „Piciorul Diabetic şi Amputaţiile. Spune stop! Acţionează acum!" se desfăşoară astăzi la Bucureşti şi este organizată de Asociaţia de Podiatrie în parteneriat cu Societatea de Neuropatie Diabetică - Neurodiab.

În cadrul evenimentului sunt prezentate date despre amputaţiile asociate piciorului dibetic şi este dezbătută problematica acestei complicaţii severe a diabetului zaharat în vederea găsirii unor soluţii viabile şi a conturării unor politici de sănătate cu copul implementării prevenţiei şi îngrijirii adecvate a acestei patologii astfel încât impactul puternic al acesteia asupra pacientului, asupra familiei, societăţii şi sistemul de sănătate să fie diminuat.

Management eveniment: Sănătatea Press Group

SănătateaTV.ro