În România 1 din 5 femei află că are cancer mamar atunci când boala este deja în stadiul II sau III, potrivit studiilor. În ceea ce privește cancerul ovarian, în majoritatea cazurilor diagnosticarea se face într-un stadiu avansat al maladiei, statisticile arătând că doar 45% dintre femeile cu cancer ovarian au șansa de a supraviețui cinci ani de la momentul diagnosticului, comparativ cu până la 89% dintre pacientele diagnosticate cu cancer de sân.

În acest context conferința tip dezbatere „Dialoguri pentru viață: Sănătatea feminină și Oncologia” desfăsurată la București, dar și în Iași, Cluj-Napoca și Timișoara, în data de 7 martie 2016 și-a propus să ofere un aport informațional femeilor din România, cu privire la combaterea cancerului de sân și cancerului de ovar.

Analizarea istoricului familial de cancer, precum și testarea genetică pot contribui la o identificare mai precisă a afecțiunilor oncologice, un pas esențial în cadrul unui managenent eficient al bolii. Iar asta cu atât mai mult cu cât în cazul unei predispoziții genetice femeile dezvoltă un cancer mamar sau ovarian în medie cu 10 ani mai devreme față de populația generală, conform studiilor.

În lupta împotriva cancerului un suport de bază trebuie să fie și autoritățile. De altfel, din echipa implicată în managementul afecțiunilor oncologice trebuie să facă parte și asociațiile de pacienți. Suportul psihologic este de asemenea esențial.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul AstraZeneca în cadrul Campaniei „Reprimește viața în dar!”.

Management eveniment: Sănătatea Press Group 

SănătateaTV.ro