Informarea și conștientizarea populației feminine asupra afecțiunilor oncologice, dar și provocările și perspectivele în tratamentul oncologic au fost câteva dintre subiectele dezbătute în cadrul conferinței „Dialoguri pentru viața. Sanatatea feminina si oncologia” desfășurată la Cluj-Napoca, dar și în alte trei orașe din țară – București, Iași și Timișoara, în data de 7 martie 2016.

Atât în cancerul de sân cât și în cancerul de ovar se poate interveni mai eficient dacă  cele două tipuri de cancer sunt descoperite la timp. Mai mult, șansele de supraviețuire sunt mai mari, iar impactul pe care boala îl are asupra calității vieții femeilor afectate este mai redus.

La o identificare mai precisă a afecțiunilor oncologice contribuie și analizarea istoricului familial de cancer, precum și testarea genetică.

În ceea ce privește tratamentul cancerului de sân și al celui de ovar, pacienta va avea mai multe etape de urmat ce vor fi indicate de medicul specialist. Dacă în cazul cancerului de sân se poate vorbi de o incidență ridicată, nu același lucru se poate spune și despre cancerul de ovar.

Pentru un management eficient al cancerului este nevoie de o colaborare strânsă între medicii specialiști și autorități astfel încât să se creeze un cadru propice în ceea ce privește prevenția, diagnosticarea precoce și tratamentul eficient al acestei afecțiuni.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul AstraZenecaîin cadrul Campaniei „REprimește viața în dar”.

Management eveniment: Sănătatea Press Group 

SănătateaTV.ro