Sănătatea femeilor și problematica oncologică în România, precum și importanța educației în rândul populației au fost aduse în prim-plan în cadrul unei serii de conferințe-dezbatere, „Dialoguri pentru viață: Sănătatea feminină și Oncologia”, desfășurată în patru orașe din România - București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara - în data de 7 martie 2016.

La Iași, 15 specialiști în domeniul oncologiei au dezbătut alături de reprezentanții mass-media despre implicațiile cancerului de ovar și a cancerului de sân în rândul femeilor, dar și despre nevoia informării și educației populației.

Potrivit specialiștilor, cancerul este o afecțiune care necesită o abordare pluridisciplinară.

Diagnosticarea precoce, atât în cancerul de sân cât și în cancerul ovarian, este extrem de importantă, contribuind la o creștere a ratei de supraviețuire.

Rolul terapiei personalizate, al chirurgiei și al radioterapiei a fost un alt subiect discutat în cadrul evenimentului. În ceea ce privește impactul cancerului asupra persoanei diagnosticate, acesta este extrem de puternic. Tocmai de aceea suportul psihologic este mai mult decât necesar.

La „Dialoguri pentru viață: Sănătatea feminină și Oncologia” desfășurată la Iași au luat parte și paciente diagnosticate cu cancer.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul AstraZeneca în cadrul campaniei „REprimește viața în dar”.

Management eveniment: Sănătatea Press Group 

SănătateaTV.ro