Ultimele noutăți în domeniul bolii Alzheimer, modalitățile de diagnostic precoce, intervențiile terapeutice de ultimă generație, precum şi soluțiile pentru un management optim al demenței au reprezentat principalele subiecte dezbătute în cadrul celei de-a treia ediții a Conferinței Naționale Alzheimer 2013. 

De asemenea, Conferința Națională Alzheimer 2013 a avut în vedere găsirea unor soluții astfel încât pacienţii să aibă acces la servicii de cea mai bună calitate. Tot în cadrul evenimentului s-a discutat și despre influența crizei economice asupra evoluției bolii Alzheimer.

”Criza economică influențează foarte mult evoluția bolii Alzheimer, pentru că în Romania nu s-a dezvoltat asistența de tip comunitar, în nicio specialitate, pentru niciun tip de afecțiune. Sigur, în momentul acesta în care banii sunt puțini, peste tot, este extrem de nefavorabilă inițierea unor servicii care oricum costă”, a declarat conf. univ. dr. Cătălina Tudose, președinte Societatea Română Alzheimer.

Conferința Națională Alzheimer 2013, ediția a treia, s-a desfășurat în perioada 27 februarie – 2 martie 2013, la Institutul Național de Statistică din București.

SănătateaTV.ro