Peste 1300 de medici interniști, cardiologi, pneumologi, nefrologi, gastroenterologi, neurologi și endocrinologi au participat la cel de-al XII lea Congres Național de Medicină Internă, desfășurat în perioada 28-31 martie, în Călimănești Căciulata. Potrivit prof. univ. dr. Ion Bruckner, președintele Societății Române de Medicină Internă, comunicarea în domeniul medicinei este esențial pentru o practică medicală de calitate.

„Am avut ca scop să reunim toate specialitățile medicale, în această variantă de cooperare, să ne împărtășim cunoștințe, pentru că dacă ne limităm numai la domeniul nostru îngust și nu știm ce se întâmplă alături, riscăm să facem greșeli, uneori foarte mari. Medicul internist este cel care trebuie să armonizeze tratamentul și atitudinea medicală față de bolnav”, a declarat pentru Sănătatea Tv, președintele Societății Române de Medicină Internă, prof. univ. dr. Ion Bruckner.

Congresul Național de Medicină Internă este una dintre manifestările majore ale lumii medicale și are rolul de a sumariza publicațiile de actualitate, din domeniul cardiologiei, nefrologiei, din domeniul respirator, digestiv, din domeniul diabetului zaharat și cel al medicinei de familie. Medicul trebuie să studieze și să se infromeze în permanență.

”Anul acesta s-au înscris peste 1300 de medici, ceea ce este remarcabil. Asta înseamnă că sunt interesați și e un lucru foarte bun, pentru că noi am încercat să răspundem dorințelor lor, adică să le prezentăm lucruri noi, interesante, care să amelioreze practica”,  a adăugat prof. univ. dr. Ion Bruckner, președintele Societății Române de Medicină Internă.

SănătateaTV.ro