Conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DASPC) Neamţ susţine că a oferit consiliere psihologică fetei de 11 ani, violată de unchi, şi că va continua să o consilieze, dacă părinţii ei vor solicita acest lucru.

"Trebuie ca familia să îşi dea acceptul pentru a putea oferi consiliere fetei, însă cred că acest lucru se va întâmpla dat fiind faptul că ni s-a solicitat să o consiliem şi înainte de a pleca la Londra pentru întreruperea sarcinii. În cazul în care se va dovedi că persoana cercetată la ora actuală nu a violat-o pe fată, consilierea va lua o altă turnură", a declarat, pentru AGERPRES, directorul DASPC Neamţ, Mihai Hanganu. Hanganu susţine însă că fata a fost supusă unui adevărat "linşaj mediatic", care îi va amplifica trauma. "Cred că fata suferă oricum o traumă amplificată de acest linşaj mediatic. Conform legislaţiei în vigoare în România, presa nu trebuia să divulge numele fetei, localitatea unde aceasta îşi are domiciliul şi, în plus, nu trebuia să difuzeze imagini cu victima. Din cauza modului în care mass-media a tratat acest caz, este foarte posibil ca fata să fie, de acum, tratată toată viaţa drept 'fata violată de Fasolă'", a declarat Mihai Hanganu.

Fetiţa de 11 ani din judeţul Neamţ, violată şi lăsată însărcinată de unchiul ei, a revenit, sâmbătă seara, în ţară, după ce, în urmă cu mai mult de o săptămână, a suferit un avort la spitalul londonez King's College. Ea a rămas însărcinată după ce, potrivit declaraţiilor sale, ar fi fost violată de unchiul său, Adrian Fasolă, în vârstă de 19 ani, acesta fiind reţinut de poliţişti lunea trecută.

Mama fetiţei a acceptat să povestească pentru cotidianul englez 'Daily Mail' tragedia prin care a trecut. "Pentru mine, era clar că nu putea avea acest copil, iar ea simţea la fel. Pe măsură ce timpul se scurgea, îi era din ce în ce mai frică, însă, de la operaţie, este minunat să o vedem că redevine fata care obişnuia să fie", povesteşte mama fetiţei în ziarul citat. Familia copilei doreşte să se mute din comuna în care locuieşte în prezent, Piatra Şoimului, după ce drama prin care a trecut fetiţa a ajuns în presă inclusiv cu detalii privind numele şi prenumele acesteia - fapt pentru care mama ei a acuzat Ministerul Sănătăţii. În zilele ce urmează, trebuie să ajungă de la Londra şi rezultatele ADN-ului de la avorton. Probele sunt esenţiale pentru a pune capăt suspiciunilor cu privire la cel care a violat-o pe fetiţă. Potrivit anchetatorilor, rezultatele vor fi trimise la Inspectoratul General al Poliţiei Române, urmând ca de acolo să ajungă la anchetatorii nemţeni. Abia după primirea rezultatelor vor putea fi prelevate probe de sânge de la suspectul Adrian Fasolă, unchiul fetiţei, pentru a vedea dacă acestea coincid.

Între timp, Adrian Fasolă (19 ani), care îşi susţine nevinovăţia rămâne după gratii, fiind arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile. El a fost prins pe 11 iulie, în comuna Petricani, unde lucra cu ziua la o familie de pocăiţi. Tânărul s-a prezentat familiei sub un nume fals şi a mizat pe faptul că locuinţa se află la capătul satului, ascunsă după o perdea de copaci. Prins de poliţişti, Fasolă a declarat că a fugit de frica tatălului copilei, care l-a ameninţat cu moartea.  

SănătateaTV.ro