Construcția celor patru centre de mari arși ar urma să înceapă în ultimul trimestru al anului viitor și să fie gata în 2023, spune Sorina Pintea. Aceasta a precizat că, în momentul de față, totul e în faza de proiectare tehnică. Declarația a fost făcută la Timișoara, acolo unde ministrul a mers să inaugureze Secția de Mari Arși a Spitalului de Urgență Timișoara. Ministerul Sănătății transmite că secția va funcționa doar pentru o perioadă de timp în Casa Austria, urmând ca atunci când Centrul de Mari Arși din oraș va fi gata, să fie relocată acolo. 

"Din 2023 , marii arși vor fi tratați în centrul care va fi construit si unde va fi mutat totul dupa finalizarea construcției. Construcția celor patru centre de mari arși este un proiect al Guvernului României cu finanțare de la Banca Mondială. Si cu aceste noi centre care au fost blocate din cauze birocratice am reușit să fim astăzi în faza de proiectare tehnică și, conform previziunilor consultanților, în trimestrul III din 2020 începe construcția lor ", a spus Sorina Pintea.

Potrivit unui comunicat al ministerului Sănătății, de la jumătatea anului 2018 au fost realizate mai multe licitații în vederea dotării cu echipamente a centrelor care asigură sau vor asigura tratamentul pacienților cu arsuri severe. 

"La Spitalul Județean Timișoara, secția inaugurată astăzi a fost dotată cu 34 tipuri de echipamente (începând de la paturi, monitoare, ventilatoare, ecografe, modele de infuzie/perfuzie) în valoare de 1,86 milioane de euro. Secția are cinci paturi, toate sunt operaționale. Pentru două dintre ele, Consiliul Județean va asigura recepția în următoarea perioadă", transmite aceeași sursă.

 

Ultimul update: 9 octombrie 2019

SănătateaTV.ro