Cu ocazia Zilei Mondiale a sănătăţii care se serbează pe 7 aprilie 2011, locuitorii din Bucureşti pot beneficia de un consult de specialitate realizat de medici renumiţi, la un centru public sau privat.

Prima acţiune de acest gen din Bucureşti are loc în Piaţa Constituţiei, între 7-10 aprilie 2011 iar participanţii la eveniment vor putea realiza ecografii gratuite, microinjecţii cu acid hialuronic, seturi de albire a danturii, detartraje, salină artificială sau masaje de recuperare. Ei vor putea beneficia şi de reduceri consistente la alte proceduri medicale.

 

Expozanţii evenimentului sunt de la Spitalele Fundeni, Elias şi Grigore Alexandrescu, dar şi de la centre private precum Medlife, Gral, Doris şi Puls. Aceştia vor prezenta o ofertă de servicii la preţuri promoţionale valabilă doar pe durata manifestării evenimentului.  

 

Manifestarea “Sistemul Medical Bucureştean” îşi propune  popularizarea donării benevole de sânge, în conformitate cu cerinţele şi normele Uniunii Europene. Astfel, 2 centre bucureştene, cel de Hematologie şi Asociaţia React vor organiza în zilele de 7 şi 8 aprilie 2011 recoltare de sânge de la pacienţi care sunt dispuşi să doneze petru cei ce au nevoie. Vizitatorii pot vedea şi infrastructura medicală a echipajelor de pe ambulanţele SMURD, DORIS, VULS, dar şi a unităţii mobile de donat sânge ce vor fi amplasate în spaţiul expoziţional exterior.

 

Evenimentul are ca obiectiv principal informarea vizitatorilor cu privire la serviciile medicale la care pot avea acces în Capitală dar şi care sunt soluţiile de ultimă oră pentru tratamentul anumitor afecţiuni. Nu mai puţin importantă este şi informare privind implicaţiile şi sumele de bani pe care pacienţii trebuie să le cheltuiască pentru tratamente.

SănătateaTV.ro