Copiii din Bucureşti vor beneficia, în perioada 10 iulie 2017 - 30 august 2017, de consultaţii oftalmologice gratuite în Ambulatoriul de specialitate al Spitalului de Copii ,,Dr Victor Gomoiu”, cu scopul de a depista precoce tulburările de vedere şi de a le corecta, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB).

Iniţiativa aparţine Primăriei Municipiului Bucureşti şi se va desfăşura cu sprijinul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) şi al ambulatoriului de specialitate al Spitalului de Copii „Dr. Victor Gomoiu”.

„Prin această inițiativă ne dorim să promovăm starea de sănătate a copiilor și să venim în sprijinul părinților care doresc să îi aducă pe cei mici la un consult oftalmologic de specialitate. (...) Ca autoritate locală, este de datoria noastră să facem tot ce ne stă în putință pentru a facilita accesul atât al copiilor, cât și al părinților lor la sănătate, educație, sport și cultură. Consultațiile se vor desfășura în noul Ambulatoriu pe care l-am inaugurat recent și unde micii pacienți vor fi consultați într-o unitate medicală realizată la standarde europene. Am desfășurat și vom mai desfășura programe similare, prin care toată lumea să poată beneficia de experiența specialiștilor noștri, în majoritatea domeniilor de intere”, a declarat Primarul General, Gabriela Firea. 

Copiilor prezenți li se vor măsura dioptriile prin autorefractometrie, li se vor testa acuitatea vizuală cu și fără corecție, li se vor face teste de stereoscopie, examene biomicroscopic al polului anterior și posterior și examene fund de ochi prin oftalmoscopie indirectă.

Consultaţiile vor fi realizate pe baza unei programări telefonice (031.438.09.38, 031.438.09.39, 031.438.09.77, 0755.884.185), în fiecare zi de luni în intervalul orar 16.00-18.00 şi în fiecare zi de miercuri între orele 9.00 şi 11.00. 

SănătateaTV.ro