20 de containere anticaniculă sunt deschise, în aceste zile, în cele mai aglomerate zone din Capitală, după ce Administrația Națională de Meteorologie a anunțat temperaturi peste limita de suportabilitate, anunță Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

Cele 20 de puncte de prim ajutor sunt dotate cu trusă medicală completă, tensiometru cu manometru și stetoscop, canapea medicală, scaune, dozator de apă, dezinfectanți, mănuși și cearceafuri de unică folosință, chiuvetă mobilă și aparat de aer condiționat.

”Medicii și asistenții medicali din Rețeaua Școlară, coordonată de ASSMB, sunt la datorie!, se arată în mesajul publicat pe Facebook de ASSMB.

”Cele mai multe solicitări au fost astăzi pentru măsurarea tensiunii arteriale. Persoanele care au cerut ajutor au peste 50 de ani, această categorie fiind mai vulnerabilă la temperaturile ridicate. Totuși, am depistat și o tânără cu tulburări de ritm cardiac și i-am recomandat un consult la medicul de familie și la specialist”, a declarat Mihaela Cerbu, medic Medicină Școlară.

”Am constatat că afluxul de persoane care cer ajutor este mai mare la orele prânzului. Aș recomanda celor care se știu cu probleme medicale, în măsura în care este posibil, să evite deplasarea în acest interval de timp”, a spus și Mihaela Velciu, medic stomatolog, Universitatea de Agronomie.

Containerele de caniculă au fost amplasate în: Piața Romană - rond ASE, Gara de Nord, Piața Victoriei - Muzeul Antipa, Piața Romană – metrou, Parcul Herăstrău, Șos. Ștefan cel Mare colț cu Str. Barbu Văcărescu, Piața Iancului, Magazin Bucur Obor, Piața Universității - Spitalul Colțea, Piața Universității – Arhitectură, Piața Roma - Str. Gabroveni, Piața Muncii, Piața Unirii - Magazin Unirea, Dristor – metrou, Str. 11 Iunie colț cu Bld. Regina Maria, Parcul Carol, Piața Unirii - Bld. Regina Maria (tramvai 32), Parcul Cișmigiu, Eroilor, Grozăvești - Carrefour Orhideea. 

Ultimul update: 9 august 2019

SănătateaTV.ro