Vor avea loc controale dispuse de Ministerul Sănătății în toate județele, privind biocidele și materiale de curățenie. Măsura a fost luată după ce zeci de persoane s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Spitalului Clinic Județean Arad cu erupţii la nivelul feţei, greţuri şi vărsături, simptome care ar fi fost provocate de o deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie care s-ar fi făcut în sălile de curs.

„După cum ştiţi încă de aseară echipa Ministerului Sănătăţii, împreună cu Victor Costache, s-au autosesizat şi au trimis, deja a plecat şi Andrei Baciu – secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, este la Arad în acest moment. Este vorba despre 40 de persoane, dintre acestea 36 de copii şi 4 adulţi care s-au prezentat la UPU. Dintre aceştia sunt internaţi 14 stabili, care în cursul zilei de astăzi am înţeles că vor fi externaţi. Urmează să îşi facă ancheta în curs şi DSP Arad şi Corpul de control al ministrului. Deja astăzi la şedinţa ministerului domnul ministru Victor Costache a şi dispus evaluări la tot ce înseamnă biocide, materiale de curăţenie în toate judeţele”, a declarat secretarul de stat Nelu Tătaru.

Un număr de 40 de persoane - 36 de copii și patru adulți - s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean, cu erupții la nivelul feței, grețuri și vărsături. Paisprezece dintre ei au rămas internați, a precizat în această dimineață Ministerul Sănătății.

Ieri, MS a precizat că există suspiciuni că în sălile de curs ale Liceului Teoretic "Adam Muller Guttenbrunn" din Arad, unde învață copiii,au fost efectuate vineri proceduri de Dezinfecție, Dezinsecție și Deratizare (DDD) și este posibil ca elevii să fi intrat în contact cu substanțe chimice, care să le fi produs această simptomatologie.

În aceste condiții, MS a ordonat un control.

O echipă de inspectori din cadrul DSP Arad s-a  deplasat la unitatea școlară  și a cerut de la ISU Arad autospeciala de cercetare CBRD pentru a se verifica toxicitatea aerului din sălile de curs.

O altă echipă a DSP Arad formată din epidemiologi s- a deplasat la UPU  a spitalului județean pentru a verifica împreună cu personalul medical simptomatologia copiilor.

Ultimul update: 14 ianuarie 2020

SănătateaTV.ro