Zeci de copii cu tuberculoză au uitat pentru câteva ore de afecțiunea lor și l-au sărbătorit pe Moș Nicolae. Micuții internați la Institutul Marius Nasta au fost vizitați de ajutoarele Moșului, care au cântat și i-au bucurat pe micii pacienți. Apoi, după ce s-a asigurat că toți copiii au fost cuminți, Spiridușul a împărțit cadouri celor prezenți.

La jocuri au participat și angajații institutului, în frunte cu managerul Beatrice Mahler.

”(A fost - n.r.) foarte plăcut, trebuie să fim împreună cu copiii și alături de ei, pentru că perioada petrecută în spital de bolnavii de tuberculoză este foarte lungă, iar impactul este foarte mare (...) Consider că Moș Nicolae trebuie să devină o tradiție pentru toții copiii din România și pentru copiii bolnavi de tuberculoză. De aceea vreau să mulțumesc sponsorilor și ONG-urilor care au fost alături de noi și ne-au ajutat să oferim bucurie acestor copii bolnavi”, a declarat dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta.

Dr. Mahler a explicat că tratamentul în cazul copiilor este identic cu cel al adulților. Schema de tratament este însă una dură și are și reacții adverse, de aceea copiii trebuie protejați în mod special pentru a nu se îmbolnăvi.

”Tuberculoza copilului este o tuberculoză care nu se transmite la alt copil sau la adult. Este o formă de tuberculoză foarte severă dacă nu este tratată și care afectează tot organismul, nu doar plămânul, ca în cazul adultului. Copilul este o victimă a unui adult bolnav care nu se diagnostichează la timp. De aceea, îndemnul meu este ca orice adult care tușește mai mult o lună să își facă un consult pneumologic pentru a proteja în primul rând copiii din jurul lui și, bineînțeles, sănătatea proprie”, a afirmat ea

Ultimul update: 6 decembrie 2019