În fiecare an, conferința națională RoVaccin, organizată de Societatea Română de Microbiologie, aduce în atenția profesioniștilor, autorităților și publicului larg ultimele noutăți științifice legate de vaccinare, precum și provocările actuale în acest domeniu. Ediția din acest an a coferinței RoVaccin are loc la 16 martie la București. „An de an, în cadrul conferinței naționale RoVaccin se discută și se oferă soluții pentru ca bolile prevenibile prin vaccinare să fie ținute sub control. Continuarea epidemiei de rujeolă, soldată cu peste 16.000 de cazuri și 62 de decese, numărul mare de îmbolnăviri de gripă din sezonul 2018-2019 ne arată că mai sunt multe de făcut”, a declarat prof. dr. Alexandru Rafila,  președintele Societății Române de Microbiologie.

Ediția din acest an a conferinței RoVaccin este cu atât mai importantă cu cât creșterea acoperirii vaccinale se află pe lista priorităților din domeniul sănătății din timpul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Tematicile care vor fi discutate în cadrul evenimentului includ: îmbunătățirea și monitorizarea acoperirii vaccinale, creșterea disponibilității vaccinurilor, managementul stocurilor de vaccinuri prin intermediul Registrului electronic naţional de vaccinări, bilanțul sezonului gripal 2018-2019, vaccinarea HPV și eliminarea cancerului cervical ca prioritate globală și multe altele.

La manifestarea științifică sunt invitați profesioniști implicați în domeniul vaccinării, reprezentanți ai Organizației Mondiale a Sănătății, ai Ministerului Sănătății, ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, ai Administrației Prezidențiale și ai Parlamentului României, reprezentanți ai societății civile, ai asociațiilor de pacienți și ai mass-media. Managementul și conceptul evenimentului sunt asigurate de Sănătatea Press Group.

Ultimul update: 12 martie 2019

SănătateaTV.ro