in fiecare an, conferinta nationala RoVaccin, organizata de Societatea Romana de Microbiologie, aduce in atentia profesionistilor, autoritatilor si publicului larg ultimele noutati stiintifice legate de vaccinare, precum si provocarile actuale in acest domeniu. Editia din acest an a coferintei RoVaccin are loc la 16 martie la Bucuresti. „An de an, in cadrul conferintei nationale RoVaccin se discuta si se ofera solutii pentru ca bolile prevenibile prin vaccinare sa fie tinute sub control. Continuarea epidemiei de rujeola, soldata cu peste 16.000 de cazuri si 62 de decese, numarul mare de imbolnaviri de gripa din sezonul 2018-2019 ne arata ca mai sunt multe de facut”, a declarat prof. dr. Alexandru Rafila,  presedintele Societatii Romane de Microbiologie.

Editia din acest an a conferintei RoVaccin este cu atat mai importanta cu cat cresterea acoperirii vaccinale se afla pe lista prioritatilor din domeniul sanatatii din timpul Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene. Tematicile care vor fi discutate in cadrul evenimentului includ: imbunatatirea si monitorizarea acoperirii vaccinale, cresterea disponibilitatii vaccinurilor, managementul stocurilor de vaccinuri prin intermediul Registrului electronic naţional de vaccinari, bilantul sezonului gripal 2018-2019, vaccinarea HPV si eliminarea cancerului cervical ca prioritate globala si multe altele.

La manifestarea stiintifica sunt invitati profesionisti implicati in domeniul vaccinarii, reprezentanti ai Organizatiei Mondiale a Sanatatii, ai Ministerului Sanatatii, ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, ai Administratiei Prezidentiale si ai Parlamentului Romaniei, reprezentanti ai societatii civile, ai asociatiilor de pacienti si ai mass-media. Managementul si conceptul evenimentului sunt asigurate de Sanatatea Press Group.