Dr. Veronica Daghie, medic specialist medicina de familie, consilier in nutritie

Dr. Veronica Daghie evidentiaza beneficiile pe care ni le poate aduce o astfel de cura la inceputul primaverii. in conditii ideale, cura de detoxifiere se face la minim 6 luni, primavara si toamna, si dureaza intre 7 si 21 de zile. Cu toate acestea, procesul de eliminare a toxinelor acumulate in organism poate fi contraindicat anumitor persoane. De asemenea, este foarte important ca inainte de a incepe o cura de detoxifiere sa se faca un set complet de analize (inclusiv analiza firului de par), sa se consulte medicul de familie si un nutritionist.
Simptomele care recomanda o cura de detoxifiere sunt: starea de apatie, oboseala cronica, slabiciune musculara, transpiratie persistenta si urat mirositoare, gust metalic in gura, nevoie de dulce, constipatie, tulburari de digestie.
Alimentele recomandate intr-o cura de detoxifiere sunt cruditatile, legume si fructe fie sub forma de legume, fie sub forma de fructe, laptele, produse care contin fibre – tarate, grau. Alimentele interzise sunt cele grase, alcoolul, cafeaua, bauturile carbogazoase, fumatul.
in aceasta cura de detoxifiere sunt recomandate si ceaiurile diuretice si laxative, odihna si exercitiul fizic in mod echilibrat.