Directorul Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), dr. Zsuzsanna Jakab, prezent în România cu prilejul Săptămânii Europene a Imunizării, a declarat în cadrul unei vizite la un cabinet de medicină de familie din Chitila că vaccinarea reprezintă o metodă de prevenţie eficientă şi sigură împotriva unor boli ce pot avea consecinţe grave asupra sănătăţii, dar care pot fi prevenite.

 

„Fiecare copil trebuie să fie vaccinat, deoarece aceasta este cea mai bună metodă de prevenție. Reprezintă cel mai important dar pe care, ca medic și părinte, îl poți oferi unui copil. Vaccinarea înseamnă siguranță, protecție și imunitate pentru copil. Nu rataţi oportunitatea de a vaccina fiecare copil”, a declarat dr. Zsuzsanna Jakab.

 

Importanţa vaccinării şi a beneficiilor aduse de vaccinuri a fost subliniată, în cadrul vizitei directorului regional pentru Europa al OMS, şi de dr. Daniela Ştefănescu, medic de familie.

 

„Mesajul nostru către părinți este acela de a-și vaccina copiii, imunizarea reprezentând o metodă de prevenție esențială împotriva unor boli transmisibile grave. Vaccinez copii din 1981, mii de copii și în afara de simptome precum febra sau eczeme, vaccinul nu a avut niciun efect grav negativ de-a lungul experienței mele”, a declarat dr. Daniela Ştefănescu.

 

Totodată, medicul de familie a adus în discuţie şi problema lipsei de piaţă a unor vaccinuri, dar şi necesitatea unei legi a vaccinării clare.

„Mesajul meu pentru ministrul Sănătății este legat de importanța asigurării continue a vaccinurilor, astfel încât să nu ajungem în situația de a nu mai avea stocuri disponibile. De asemenea, foarte importantă este promovarea legii vaccinării și demararea campaniilor de informare și educare a populației cu privire la importanța vaccinării”, a mai adăugat dr. Daniela Ștefănescu. 

SănătateaTV.ro