Femeia suspecta de infectie cu coronavirus internata la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca este asimptomatica, dar ca masura profilactica s-a decis izolarea sa in unitatea medicala pentru o perioada de pana la 14 zile si prelevarea de probe conform metodologiei, a anuntat Directia de Sanatate Publica Cluj.

”in urma consultului de specialitate efectuat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase, medicii specialisti considera putin probabil ca persoana sa fie infectata cu 2019 – nCoV”, se arata in comunicat DSP.   

” Pentru pasagerii din aeronava (in numar de 57) s-a intocmit o evidenta cu datele acestora pentru a putea fi contactati si monitorizati. Totodata, acestia au primit informatii cu privire la simptomatologia bolii si le-a fost recomandat ca in cazul aparitiei  unor simptome sa se adreseze serviciului de urgenta 112 in vederea transportului la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj -Napoca”, se adauga in text.

Astazi, pe aeroportul din Cluj-Napoca, din cursa Varsovia – Cluj-Napoca, a fost preluata o  persoana care a anuntat anterior ca este posibil sa fi venit in contact cu o persoana cu suspiciune de infectie cu nCoV 2019 (coronavirus). A fost alertat aeroportul si conform procedurii aeronava a fost garata. Medicul epidemiolog din Directia de Sanatate Publica a judetului Cluj a efectuat ancheta epidemiologica conform procedurilor, au anuntat autoritatile.