Departamentul pentru Situații de Urgență a prezentat prima aplicație mobilă destinată pregătirii medicilor rezidenți, prin care medicul coordonator poate urmări mult mai ușor procedurile realizate de medicii rezidenți, ușurând astfel și procesul de raportare.

 

Aplicația mobilă medEasy aduce avantaje precum rapiditatea și optimizarea procesului de raportare și validare a procedurilor obligatorii din programul de rezidențiat. Aceasta se adresează atât medicilor rezidenți, cât și îndrumătorilor din Unitățile de Primiri Urgențe.

Aplicația îi va ajuta așadar pe rezidenți să-și îndeplinească şi să monitorizeze activităţile şi procedurile medicale mai rapid, simplificând mecanismul de verificare și validare. La finalul rezidențiatului, tinerii trebuie să facă dovada realizării procedurilor medicale aferente specialității pe care și-au ales-o.

 

Până acum, un medic rezident petrecea aproape două minute pentru a raporta cinci proceduri standard impuse, potrivit unei declarații a dr. Raed Arafat, șeful Departamenului pentru Situații de Urgență, la sfârșitul anului trecut.

 

Conform dr. Raed Arafat, aplicația va permite medicilor rezidenți să efectueze aceeași raportare în 40 de secunde, direct prin telefon. Noua aplicaţie mobilă va ajuta medicii acționând şi în sprijinul pacienţilor, pentru îngrijirea cărora va exista mai mult timp alocat.

 

În România sunt aproximativ 500 de medici rezidenți în Medicină de Urgență. Un medic rezident se confruntă zilnic, în medie, cu 20 de urgențe, potrivit șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, astfel că aplicația mobilă va ajuta medicul rezident UPU să aibă 30 de minute în plus pentru pacienţi în fiecare zi, ceea ce înseamnă aproximativ 15.000 de minute în plus zilnic, pentru toate UPU-urile la nivel naţional.

 

Aplicația medEasy va avea în total aproximativ două milioane beneficiari – doctori și pacienți.

    

SănătateaTV.ro