Elevii și studenții bucureșteni pot primi consultații și tratamente stomatologice gratuite și în perioada vacanței în rețeaua de 150 de cabinete școlare specializate din capitală. Anunțul a fost făcut de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

De altfel, ei pot beneficia de acest serviciu pe tot parcursul anului.

„Orice fel de intervenție începând cu consultul dentar, cu periaje, fluorizări, sigilări, tratarea cariei, a complicațiilor acesteia, extracții dentare, deci absolut orice (...).Uneori necesită o perioadă mai lungă de venire la tratament. E unul din avantajele cabinetului școlar, că fiind aici în școală sunt aproape obligați să treacă și pe la noi”, a explicat medicul stomatolog Daniela Anitas, medic în cabinetul școlar de la Școala Gimnazială Nr 79 din Sectorul 4 al Capitalei.

Lista cu cele 150 de cabinete stomatologice școlare poate fi găsită pe site-ul ASSMB.

Rețeaua de Medicină Școlară a Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București are 448 de cabinete de medicină generală, 150 de cabinete stomatologice, 9 cabinete medicale universitare și 13 cabinete stomatologice universitare.

În perioada septembrie 2018 – mai 2019, au fost consultați 85.120 de copii și studenți și alți 119.935 au fost tratați în cabinetele școlare stomatologice din București, potrivit datelor ASSMB.

Ultimul update: 5 iulie 2019

SănătateaTV.ro