Info SănătateaTV.ro: Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului
Vineri, 21 sep 2018      08:35
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Acarienii, principalii responsabili pentru alergia la praf

30 august 2010    

Alergiile la praf sunt cauzate de acarieni, a declarat, pentru SănătateaTV, dr. Carmen Ionescu, medic primar medicină de familie. Acarienii sunt acele microorganisme din familia arahnidelor (ca şi păianjenii), care au ca habitat zonele calde şi umede.

 
Locuinţele noastre reprezintă spaţiul propice de dezvoltare a acarienilor, spune dr. Carmen Ionescu. Aceştia există în perne, lenjerii de pat, pe jucării, în dulapuri, pe covoare sau pe diverse decoraţiuni de paie, completează dr. Carmen Ionescu. Din păcate, spune dr. Carmen Ionescu, nu scăpăm de acarieni nici cu ajutorul insecticidelor sau a detergenţilor, deoarece, rămân excrementele lor, foarte alergizante pentru organism.
 
Potrivit dr. Carmen Ionescu, semnele care ar trebui să ne dea de gandit că avem o alergie la praf sunt strănutul continuu, rinoreea (secreţia nazală) care poate să persiste până la şapte zile, iritaţii ale conjunctivei, mâncărimi, lacrimare abundentă sau roşeaţă la nivelul pielii. Putem manifesta alergii la praf şi dintr-o cauză genetică, majoritatea persoanelor alergice având o predispoziţie genetică, explică dr. Carmen Ionescu.
 
Pentru a evita reacţiile alergice, este recomandat să ne ferim de praf, pe cât posibil. Persoanele predispuse ar trebui să facă curaţenie purtând o mască, sfătuieşte dr. Carmen Ionescu. De asemenea, spaţiile în care locuim trebuie aerisite în mod regulat, lenjeriile de pat trebuie spălate la zece zile, la o temperatură înaltă, de 60-80 de grade.
 
Dacă simptomele nu dispar, în ciuda recomandărilor enumerate anterior, dr. Carmen Ionescu sustine ca persoanele în cauză trebuie să consulte un alergolog care le va face o anamneză şi nişte teste specifice pentru a stabili natura alergenului. Aceste teste se fac prin injectarea unor substanţe, la nivel cutanat, iar dacă, după câteva minute, pe zona injectată, apare roşeaţă, tumefiere sau prurit, se poate confirma o alergie la praf, explică dr. Carmen Ionescu.

 
Sanatateatv.ro