Info SănătateaTV.ro: Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume!
Duminică, 24 iun 2018      12:40
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Emanaţiile din corpul insectelor pot provoca alergii

31 august 2010    

Alergiile la insecte apar în urma înţepăturilor acestora, deoarece persoana inhalează emanaţii din corpul insectei care a înţepat o anumită zona a corpului, a declarat, pentru SănătateaTV, dr. Carmen Ionescu, medic primar medicină de familie. Aceste emanaţii emise de insecte, devin antigene şi, introduse în organismul uman, determină o reacţie alergică, explică dr. Carmen Ionescu.

 Principalele simptome care anunţă o alergie la înţepătura unei insecte sunt roşeaţa, urticaria, umflarea gâtului şi a limbii (mai exact, a glotei), dificultăţi în respiraţie, ameţeală, greaţă sau vărsături şi, spune dr. Carmen Ionescu, se poate ajunge la şocul anafilactic.
 
Ca modalităţi de tratament, dr. Carmen Ionescu susţine că alergiile la insecte sunt greu de identificat, chiar şi pentru specialistul în alergologie. Cu toate acestea, profilactic, se poate realiza hipersensibilizarea specifică, cu extract total de corp de insect  sau cu extract de venin.
 
Persoanele care se ştiu alergice la veninul de albine sau de viespi, trebuie să îşi ia unele masuri de precauţie ca: evitarea folosirii parfumurilor şi a deodorantelor care atrag insectele, acoperirea mâncării şi a resturilor menajere sau evitarea purtării ţesăturilor înflorate, a mai adaugat dr. Carmen Ionescu.