Info SănătateaTV.ro: Program european pentru aplicatii inovatoare in sanatate (P) Importanta recunoasterii profesiei de podiatru in Romania Tratamentul ca loterie Program european pentru aplicatii inovatoare in sanatate (P) Importanta recunoasterii profesiei de podiatru in Romania Tratamentul ca loterie Program european pentru aplicatii inovatoare in sanatate (P) Importanta recunoasterii profesiei de podiatru in Romania Tratamentul ca loterie
Vineri, 17 aug 2018      09:05
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Abecedarul de Nutriţie, realizat de prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, a fost lansat la Bucureşti

18 iunie 2012    

Medici specialişti, nutriţionişti, reprezentanţi ai asociaţiilor de pacienţi, dar şi ai presei şi ai societăţii civile au luat parte la lansarea în Bucureşti a Abecedarului de Nutriţie, probabil unul dintre cele mai importante ghiduri de alimentaţie sănătoasă.

Abecedarul de Nutriţie, care poate fi considerat o carte de căpătâi în alimentaţia sănătoasă după cum a subliniat acad. Eugen Simion, reprezentant al Academiei Române, a fost realizat de prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române şi personalitate cu autoritate în domeniul sănătăţii, şi editat de Sănătatea Press Group.
 
Abecedarul de Nutriţie a fost scris în contextul în care alimentaţia în rândul populaţiei este tot mai nesănătoasă, dar şi în contextul în care numărul pseudo-nutriţioniştilor a început să crească. Abecedarul de Nutriţie vine în ajutorul populaţiei cu zece lecţii prin intermediul cărora oamenii pot învăţa ce înseamnă o alimentaţie sănătoasă”, a declarat prof. univ. dr. Nicolae Hâncu.
 
Pe lângă autorul cărţii, prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, şi acad. Eugen Simion, care a fost prezent la lansare, susţinător al unei alimentaţii sănătoase este şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Potrivit consilierului de comunicare în Ministerul Educaţiei, Corina Pleşa, este nevoie de educaţie în ceea ce priveşte alimentaţia sănătoasă, iar această educaţie ar trebui să vizeze atât copiii, cât şi părinţii.
 
Cei prezenţi la lansarea Abecedarului de Nutriţie au avut ocazia de a afla în mod direct de la una dintre persoanele cele mai avizate să vorbească despre alimentaţie răspunsuri la diverse întrebări legate de nutriţie şi, în acelaşi timp, au putut primi sfaturi referitoare la alimentele pe care ar trebui să le consume.
 
Lansarea Abecedarului de Nutriţie a avut loc în data de 15 iunie 2012, la Librăria Bastilia, şi s-a finalizat cu o sesiune de autografe şi o cupă de şampanie.

 
Sanatateatv.ro