Info SănătateaTV.ro: Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului
Vineri, 21 sep 2018      21:41
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Endoscopia digestivă, investigaţie medicală sigură şi eficientă

03 iunie 2010    

Endoscopia este un procedeu medical de importanţă majoră în diagnosticarea afecţiunilor legate de sistemul digestiv. Endoscopia este procedeul de explorare detaliată a esofagului, stomacului şi primei părţi a intestinului subţire (duodenul) cu ajutorul unui aparat numit endoscop. Traseul urmat de endoscop este urmatorul: se introduce prin cavitatea bucală şi apoi urmează drumul firesc către esofag, stomac şi duoden.

„Cu ajutorul endoscopiei se pot vedea ulceraţiile, inflamaţiile, tumorile, infecţiile sau sângerările de la nivelul tractului digestiv superior. Se pot preleva ţesuturi (biopsie), pot fi îndepărtaţi polipii şi se pot trata hemoragiile de la acest nivel al tubului digestive”, spune dr. Adrian Mocanu, managerul Institutului de Pneumologie “Marius Nasta”.

Endoscopia poate dezvălui probleme ce nu sunt descoperite cu ajutorul radiologiei şi uneori poate fi de ajutor în a elimina necesitatea unei intervenţii chirurgicale exploratorii. Cancerul poate fi detectat cu ajutorul endoscopiei sau poate fi exclus acest diagnostic cu ajutorul acestei metode de investigare. De regulă, înainte a se realiza endoscopia se efectuează medicaţie antialgică şi/sau sedativă în scopul creşterii confortului explorării şi în acest caz este recomandabil ca pacientul să vină însoţit. Durata explorării propriu-zise este de 5 -7 minute. În timpul endoscopiei se poate efectua şi testul HP (Helicobacter Pylori) şi se pot preleva biopsii daca este necesar.

 
Sanatateatv.ro