Info SănătateaTV.ro: Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii
Duminică, 27 mai 2018      09:58
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Hepatita de tip B afectează profund populaţia României

18 ianuarie 2012    

Virusurile hepatitice sunt din ce în ce mai răspândinte pe teritoriul României, constituind o problemă majoră. Printre virusurile care afectează profund populaţia României este şi virusul hepatitic B, consecinţele fiind destul de neplăcute. Pe lângă faptul că se poate ajunge la hepatită cronică sau ciroză pot apărea şi situaţii în care la nivelul celulelor hepatice apar celule tumorale. De altfel, virusul hepatitic B este considerat cancerigen, la nivel mondial.

Astfel, şi în România s-a demonstrat că principala cauză a cancerului hepatic este virusul B, potrivit prof. univ. dr. Mihai Voiculescu, preşedintele Asociaţiei Române pentru Studiul Ficatului. „6% din populaţie a fost vizitată de virusul B. Sunt documente care atestă acest lucru. O bună parte dintre aceştia mai poartă încă virusul, au hepatită cronică, ciroză hepatică sau, poate, vor dezvolta în viitor cancer hepatic”, a declarat pentru Sănătatea TV, prof. univ. dr. Mihai Voiculescu.
 
În ceea ce priveşte tratamentul propriu-zis al bolnavului care deja e infectat, veştile sunt cât se poate de bune. „Pentru virusul B putem controla infecţia. Eliminăm virusul din sânge, în ficat rămânând doar o formă larvată. În acest stadiu, dacă pacientul continuă tratamentul atunci el devine o persoană necontagioasă şi îşi reduce la maxim riscul de ciroză şi de cancer hepatic, dar nu la zero. Mai exact, acest pacient nu mai are virusul în sânge, are doar formele larvate în ficat şi necesită o dată la 6 – 12 luni un control medical. Aceasta în 100% din cazuri”, a mai declarat prof. univ. dr. Mihai Voiculescu.