Info SănătateaTV.ro: Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania?
Luni, 16 iul 2018      18:20
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

160 de participanti la Cursul Diamond 2015, editia Ploiesti

03 martie 2015    

160 de medici din județul Prahova au beneficiat de o serie de informaţii de actualitate cu privire la prevenţia, depistarea precoce, tratamentul diabetului şi a complicaţiilor bolilor metabolico-nutriţionale în cadrul Cursului „Diabet, Sindrom metabolic şi alte boli legate de nutriţie” - Diamond 2015, ediţia Ploieşti. Manifestarea a adus în fața medicilor participanţi speakeri de seamă în domeniul diabetologiei şi din specialităţi conexe, cu scopul creării unui dialog între specialităţile implicate în îngrijirea persoanei cu diabet zaharat.

„Trebuie să recunosc că e una dintre cele mai reuşite ediţii ale cursului Diamond. Când un curs e reuşit, e reuşit şi datorită celor care prezintă cursuri, dar şi datorită auditoriului. Tematica a fost atât de interesantă, cât şi extrem de utilă. Ei aveau nevoie de o mare parte din datele pe care noi le-am prezentat şi în mare parte şi-au lămurit problemele şi au găsit răspunsul la întrebări.  Abordarea pluridisciplinară a diabetului zaharat se impune în ultimii ani şi facem o astfel de abordare tot mai frecvent şi în România. Avem nevoie de toţi specialiştii şi am aflat că în sală am avut medici din toate specialităţile implicate în îngrijirea pacientului cu diabet. Nu mai putem îngriji pacienţii singuri, e o boală mult prea complexă. Crescând durata de supravieţuire a persoanei cu diabet creşte riscul apariţiei complicaţiilor cronice şi îngrijirea lor e din ce în ce mai complexă pe măsură ce vechimea diabetului creşte”, a declarat prof. univ. dr. Maria Moţa, preşedinte Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli metabolice.
 
„A fost un eveniment reuşit prin participare, prin consistenţa conferinţelor care au fost susţinute. S-au abordat teme sensibile, importante şi cred că în final toată lumea a plecat cu ceva de aici. Mă refer la lucrurile importate, screeningul bolii renale diabetice, screeningul neuropatiei, piciorul diabetic, dislipidemia şi tratamentul ei, deci lucrurile pe care vrem să le diseminăm în rândul colegilor din medicina de familie, din medicina internă. Orice iniţiativă care pune faţă în faţă medici din diferite specialităţi şi discută despre diabetul zaharat şi despre persoanele cu diabet zaharat este un câştig, după părerea mea”, a precizat prof. univ. dr. Cristian Serafinceanu, şeful Centrului de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Bucureşti.
 
Printre subiectele obordate în cadrul Cursului Diamond editia Ploieşti s-a regăsit şi diabetul gestaţional, o afecţiune tot mai întâlnită în rândul femeilor însărcinate.
Cursul „Diabet, Sindrom metabolic şi alte boli legate de nutriţie”  - Diamond 2015, ediţia Ploieşti, a avut loc în data de 21 februarie.
 
Organizatori ştiinţifici: Societatea de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti
Partener principal: AstraZeneca Diabetes
Parteneri silver: Abbot, AlfaWassermann, Worwag Pharma
Partener: Sanofi
Partener ştiinţific: Societatea de Neuropatie Diabetică – Neurodiab
Parteneri media strategici: www.sănătateatv.ro, www.comunicatemedicale.ro
Parteneri media: Hipocrate, Paginamedicala.ro, medicalmanager.ro, GhidCabinet.ro, Romedic, Săptămâna Medicală, Medipedia, Jurnal de Sănătate, Media Kompass
Management eveniment: Sănătatea Press Group