Info SănătateaTV.ro: Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania?
Miercuri, 18 iul 2018      18:34
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Diabetul zaharat la copii

26 noiembrie 2009    

Tot mai mulţi copii sunt diagnosticaţi cu diabet zaharat. Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, mai mulţi copii bolnavi de diabet din Capitală au participat la activităţile organizate la Spitalul de Pediatrie „Marie Curie” din Bucureşti. Însoţiţi de părinţi, bunici şi fraţi, aproximativ 100 de copii bolnavi de diabet zaharat au cântat, au dansat şi au râs împreună cu organizatorii evenimentului: reprezentanţii Institutului de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice "Prof. Dr. N.C. Păulescu", Bucureşti şi voluntarii Asociaţiei "Family Services"-Bucureşti.

Diabetul se instalează la copii ca o consecinţă a unei alimentaţii proaste, bazată pe dulciuri şi făinoase. În cazul copiilor, cel mai des întâlnit tip de diabet este cel zaharat de tip 1, insulinodependent. Principalele simptome ale diabetului la copil sunt eliminarea unei cantităţi mari de urină, sete exagerată şi foame ieşită din comun. Am putut observa în ultima perioadă că diabetul se înstalează în rândul copiilor la vârste din ce în ce mai mici. Este foarte important să putem pune în temă părinţii cum să aibă grijă de copii care au deja această boală, dar şi cum să o prevină”, a declarat pentru Sănătatea TV dr. Maria Mihaela Mihu, de la Spitalul de Pediatrie „Marie Curie”.

Diabetul este una dintre bolile cu un grad mare de incidenţă atât în rândul adulţilor cât şi în rândul copiilor. Se estimează că anual 70.000 de copii până în 15 ani fac diabet de gradul I, iar că la nivel mondial procentul de cazuri de diabet de gradul II la copii ar putea creşte cu 50% în următorii 15 ani.