Info SănătateaTV.ro: Noi probleme cu valsartanul produs in China Animatii pentru evaluarea durerii Litotritor la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” Personalități medicale internaționale printre membrii de onoare ai Societății de Neuropatie Diabetică - NEURODIAB (P) CNAS modifica legea dosarului electronic de sanatate Noi probleme cu valsartanul produs in China Animatii pentru evaluarea durerii Litotritor la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” Personalități medicale internaționale printre membrii de onoare ai Societății de Neuropatie Diabetică - NEURODIAB (P) CNAS modifica legea dosarului electronic de sanatate Noi probleme cu valsartanul produs in China Animatii pentru evaluarea durerii Litotritor la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” Personalități medicale internaționale printre membrii de onoare ai Societății de Neuropatie Diabetică - NEURODIAB (P) CNAS modifica legea dosarului electronic de sanatate
Joi, 16 aug 2018      04:25
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Hiperhidroza se poate diagnostica cu cristale de iod

19 august 2010    
Hiperhidroza constă în transpirația excesivă, peste cea necesară în termoreglarea organismului, a declarat, pentru SănătateaTV, dr. Camelia Diaconu, specialist în medicină internă. Hipersudorația, cum mai este numită, poate fi de mai multe tipuri, în funcție de zona în care este localizată, precizează dr. Camelia Diaconu.
 
Hiperhidroza generalizată afectează întreg corpul, cea palmară doar mâinile, plantară picioarele și, spune dr. Camelia Diaconu, ne putem confrunta cu o transpirație excesivă din cauza genetică. De asemenea, hiperhidroza se poate dobândi și nu există o predispoziție pentru o anumită vârstă, nu depinde de sex sau de alte astfel de criterii, menționează dr. Camelia Diaconu.
 
Cauzele apariției acestei afecțiuni sunt multiple. Se poate identifica în bolile neurologice sau în cele metabolice, atrage atenția dr. Camelia Diaconu. Bolile metabolice care pot coexista cu hiperhidroza sunt: diabetul zaharat, hipoglicemia, guta sau feocromacitomul. Totodată, pot transpira excesiv cei care suferă de afecțiuni ale glandei tiroide, femeile aflate la menopauză, cei cu alcoolism cronic, tuberculoză pulmonară sau afecțiuni maligne, atrage atenția dr. Camelia Diaconu.
 
Simptomele prin care putem recunoaște această afecțiune sunt, în primul rand, cele de sudorație excesivă. Pentru o diagnosticare exactă, se folosește un test prin care pe zona tegumentară afectată se pulverizează un amestec de amidon solubil și cristale de iod, care va colora zona în negru, spune dr. Camelia Diaconu. Pe lângă acest test, este foarte importantă diagnosticarea afecțiunilor suplimentare ca diabetul (hiperglicemie), guta (printr-un acid uric crescut în urină).
 
Ca metode de tratament, dr. Camelia Diaconu menționează modalitățile medicale și cele chirugicale, la care se recurge în cazul în care cele medicale nu sunt eficiente. Tratamentele medicale ale hipersudorației constau în aplicarea unor substanțe antiperspirante pe bază de clorură de aluminiu, permanganat de potasiu sau form-aldehidă. Acestea pot da unele efecte secundare ca iritațiile cutanate, atrage atenția dr. Camelia Diaconu. O metodă nechirurgicală de tratare a hiperhidrozei palmo-plantare este iontoforeza. Aceasta constă în introducerea segmentului de corp afectat într-un dispozitiv cu două recipiente pline cu apă, în care există doi conductori de curent electric. Substanțele minerale vor bloca glandele sudoripare și, astfel, vor combate sudorația, explică dr. Camelia Diaconu.

 
Sanatateatv.ro