Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Joi, 24 mai 2018      06:18
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

(P) Noutatile in domeniul neuropatiei diabetice, dezbatute la Congresul National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic, editia a V-a

29 noiembrie 2017    

Noutăţile în domeniul neuropatiei diabetice și al piciorului diabetic au fost aduse în atenţia publicului profesionist şi dezbătute de experți români și internaționali în cadrul celei de-a V-a ediții a  Congresului Național de Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic – Neurodiab, desfăşurate la Bucureşti în perioada 19-21 octombrie 2017.

 

Noile perspective în diagnosticarea neuropatiei diabetice au fost un alt punct important pe agenda Congresului Național de Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic.
 
Evenimentul a adus în discuție și rezultatele unei cercetări legate de eventualele asocieri dintre prezenţa şi severitatea neuropatie diabetice şi episoadele de căderi, dar şi rolul activităţii fizice în managementul şi tratamentul neuropatiei diabetice.
 
Prevenţia şi educaţia pacienţilor cu neuropatie şi picior diabetic, îngrijirea corectă a picioarelor şi necesitatea podiatrilor au fost alte capitole aduse în prim-plan în cadrul evenimentului, ca elemente esenţiale care ar conduce la scăderea numărului de amputaţii.
 
Printre mesajele lansate în cadrul congresului a fost şi acela de susţinere a noii generaţii, tinerii medici reprezentând practic viitorul în dezvoltarea domeniului neuropatiei diabetice în ţara noastră.
 
Organizator ştiinţific: Societatea de Neuropatie Diabetică 
Management eveniment: Sănătatea Press Group
Un material video realizat cu sprijinul Woerwag Pharma