Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Joi, 24 mai 2018      02:01
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Obezitatea, în centrul patologiei metabolice

09 iulie 2010    
Obezitatea a devenit un fenomen îngrijorător în rândul copiilor din România. Specialiștii din domeniu trag un semnal de alarmă privind răspândirea acestui fenomen care ar putea duce în scurt timp la o îmbolnăvire și mai accentuată a populației. Asociația Medicală Română a demarat un proiect de educare a populației tinere cu privire la riscurile associate obezității.
 
“Ținta eduației trebuie să fie în primul rând copilul de vârstă preșcolară și școlară pentru că toate deprinderile bune se formează în copilărie. Atunci el învață să aprecieze lucrurile din jur, iar de atunci începe să respecte lucrurile bune”, spune prof. dr. Constantin Ionescu-Tîrgovişte, preşedintele Asociaţiei Medicale Române.
 
Potrivit prof. dr. Constantin Ionescu-Tîrgovişte, preşedintele Asociaţiei Medicale Române, puţini români ştiu că o mare parte dintre problemele de sănătate sunt cauzate de obezitate. Printre aceste probleme se numără hipertensiunea arterială, diabetul, problemele de circulaţie la nivelul picioarelor sau riscul crescut de infarct miocardic sau atac cerebral. Şi mai grav este faptul că statisticile arată că în prezent obezitatea în rândul copiilor este în creștere evidentă și îngrijorătoare. “Prevenția obezității la copil vizează modificarea stilului de viață, adică scăderea aportului caloric și creșterea activității fizice. În acest sens, dorim ca prin intermediul acestei conferințe să atragem atenția asupra importanței informării și educării societății și a factorilor de decizie din sistemul de sănătate cu privire la riscurile obezității asupra sănătății populației”, a subliniat prof. dr. Constantin Ionescu-Tîrgoviște.
 
Programul de prevenție a obezității la vârste tinere va consta în monitorizarea de către cadrele didactice a greutăţii, înălţimii şi a circumferinţei abdominale preșcolarilor, elevilor şi studenţilor. Astfel, în timp se va observa dacă aceștia vor lua în greutate, iar posibilele cazuri de obezitate vor fi trimise către centrele de diabet. Studiile au demonstrat că persoanele care au diabet zaharat sunt predispuse la obezitate.