Info SănătateaTV.ro: Efectele diabetului matern asupra sănătății metabolice a copiilor Efectele diabetului matern asupra sănătății metabolice a copiilor Efectele diabetului matern asupra sănătății metabolice a copiilor
Luni, 20 aug 2018      02:44
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

(P) Piciorul Diabetic pe intelesul tuturor - primul curs de Podiatrie din Romania

01 noiembrie 2016    
Asociația de Podiatrie în parteneriat cu Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar și Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice au organizat simpozionul Piciorul Diabetic pe înțelesul tuturor, dedicat asistenților medicali implicați în îngrijirea persoanelor cu diabet și picior diabetic.
 
Concepte precum piciorul diabetic, elemente de bază în biomecanică și metode moderne de ortezare a piciorului diabetic, neuropatia diabetică și educația specifică îngrijirii picioarelor la persoanele cu diabet zaharat au fost definite, dezbătute și analizate, pentru dezvoltarea competențelor podiatrice specifice îngrijirii persoanelor cu diabet zaharat și complicații la nivelul picioarelor.
 
Asigurarea controlului glicemic este o componentă esențială pentru un management eficient al neuropatiei diabetice, care să prevină evoluția nefavorabilă și amputațiile care pot apărea.
 

Scopul Asociației de Podiatrie îl reprezintă sprijinirea activităților medicale, de cercetare și dezvoltare pentru prevenția și managementul piciorului diabetic. În România sunt înregistrate oficial peste 850.000 de persoane cu diabet zaharat, însă numărul acestora ar fi mult mai mare, potrivit studiului PREDATORR. 67% din persoanele cu diabet se confruntă și cu neuropatie diabetică, a arătat Studiul Neurodiab 2012. 25% dintre aceștia au avut deja cel puțin o ulcerație și 4% suferiseră o amputație până la momentul efectuării studiului. 

 
Sanatateatv.ro