Info SănătateaTV.ro: Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania?
Luni, 16 iul 2018      18:30
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Preventia, diagnosticarea precoce si controlul glicemic, arme in lupta impotriva diabetului zaharat

09 decembrie 2016    
Diabetul zaharat este o afecţiune din ce în ce mai răspândită, atât la nivel global cât şi în ţara noastră, specialiştii vorbind chiar de o epidemie de diabet. Statisticile internaţionale arată că în prezent, în toată lumea, 415 milioane de persoane suferă de această boală.
 
Îngrijorarea creşte cu atât mai mult cu cât se estimează că până în 2040 numărul celor cu diabet zaharat la nivel global va creşte până la 642 milioane.
 
În România, studiul Predatorr a arătat că aproape două milioane de oameni suferă de această maladie a secolului XXI. În acest context, diagnosticarea precoce şi instaurarea unui tratament corespunzător sunt esenţiale în ţinerea sub control a bolii şi în prevenirea apariţiei complicaţiilor.
 

Diabetul zaharat poate fi prevenit prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos, care să includă alimentaţie sănătoasă şi mişcare, dar şi printr-un control glicemic periodic şi prin screening.