Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Joi, 24 mai 2018      06:19
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

(P) Problematica piciorului diabetic si noile tehnici de diagnostic, printre temele abordate in cadrul Simpozionului „Piciorul diabetic – o continua provocare”, 27 octombrie 2017, Cluj-Napoca

29 noiembrie 2017    

Problematica piciorului diabetic a fost dezbătută în Simpozionul Piciorul diabetic – o continuă provocare”, organizat pe 27 octombrie 2017 de Asociaţia de Podiatrie în parteneriat cu Societatea Română de Angiologie şi Chirurgie Vasculară  în cadrul Conferinţei Naţionale de Angiologie şi Chirurgie Vasculară cu participare internaţională. Simpozionul a adus împreună specialiști din ţară şi din străinătate, care s-au focusat pe implicațiile la nivel arterial periferic ale piciorului diabetic.

 

Amputaţia reprezintă complicaţia piciorului diabetic cea mai invalidantă, având un impact extrem de mare asupra calităţii vieţii pacienţilor. În acest context, educaţia pacienţilor şi screening-ul piciorului diabetic au un rol esenţial în prevenirea amputaţiilor.
 
Pe de altă parte, problematica piciorului diabetic se răsfrânge nu doar asupra calităţii vieţii persoanelor cu diabet, ci are şi un impact economic însemnat.
 
În cadrul simpozionului s-a adus în discuţie şi existenţa unor tehnici noi, cum ar fi termografia, care pot ajuta la identificarea nivelului de risc pe care îl prezintă pacientul cu picior diabetic, dar şi gradul de afectare.  
 
De asemenea, în prim plan a fost adus, încă o dată, rolul echipei multidisciplinare în îngrijirea persoanei cu diabet zaharat şi picior diabetic. Accent s-a pus şi pe limitele terapiilor endovasculare, raportate la ghidurile internaţionale în domeniu.
 
Organizator: Asociaţia de Podiatrie
Material video susţinut de Woewag Pharma.