Info SănătateaTV.ro: Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului
Vineri, 21 sep 2018      08:18
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

(P) Problematica piciorului diabetic si noile tehnici de diagnostic, printre temele abordate in cadrul Simpozionului „Piciorul diabetic – o continua provocare”, 27 octombrie 2017, Cluj-Napoca

29 noiembrie 2017    

Problematica piciorului diabetic a fost dezbătută în Simpozionul Piciorul diabetic – o continuă provocare”, organizat pe 27 octombrie 2017 de Asociaţia de Podiatrie în parteneriat cu Societatea Română de Angiologie şi Chirurgie Vasculară  în cadrul Conferinţei Naţionale de Angiologie şi Chirurgie Vasculară cu participare internaţională. Simpozionul a adus împreună specialiști din ţară şi din străinătate, care s-au focusat pe implicațiile la nivel arterial periferic ale piciorului diabetic.

 

Amputaţia reprezintă complicaţia piciorului diabetic cea mai invalidantă, având un impact extrem de mare asupra calităţii vieţii pacienţilor. În acest context, educaţia pacienţilor şi screening-ul piciorului diabetic au un rol esenţial în prevenirea amputaţiilor.
 
Pe de altă parte, problematica piciorului diabetic se răsfrânge nu doar asupra calităţii vieţii persoanelor cu diabet, ci are şi un impact economic însemnat.
 
În cadrul simpozionului s-a adus în discuţie şi existenţa unor tehnici noi, cum ar fi termografia, care pot ajuta la identificarea nivelului de risc pe care îl prezintă pacientul cu picior diabetic, dar şi gradul de afectare.  
 
De asemenea, în prim plan a fost adus, încă o dată, rolul echipei multidisciplinare în îngrijirea persoanei cu diabet zaharat şi picior diabetic. Accent s-a pus şi pe limitele terapiilor endovasculare, raportate la ghidurile internaţionale în domeniu.
 
Organizator: Asociaţia de Podiatrie
Material video susţinut de Woewag Pharma.
 

 
Sanatateatv.ro