Info SănătateaTV.ro: Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania?
Luni, 16 iul 2018      18:26
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Programul de Instruire a Educatorilor in Diabet „Aplicatii Practice ale Educatiei Terapeutice in Diabet” 2016 s-a incheiat

09 decembrie 2016    

 Concluziile Programului de Instruire a Educatorilor în Diabet „Aplicaţii Practice ale Educaţiei Terapeutice în Diabet” 2016 au fost trase în cadrul unei întâlniri desfăşurate la Bucureşti în data de 25 noiembrie 2016, la care au participat coordonatorul naţional şi coordonatorii regionali ai cursului. Necesitatea unui astfel de program şi extinderea lui spre alte specialităţi au fost subliniate cu acest prilej.

Programul este adresat asistenţilor în diabet, cei responsabili cu educaţia terapeutică în rândul persoanelor cu diabet zaharat. Educatorul în diabet, bine instruit, este cel care poate acorda, pe lângă medic, o atenţie mult mai mare persoanei cu diabet, făcând-o să îşi înţeleagă boala de care suferă , să devină compliantă la tratament şi să ducă un stil de viaţă echilibrat.

Cursul E-Diab s-a desfăşurat în 2016 în 16 centre din ţară. Pe lângă noţiunile teoretice legate de abordarea persoanei cu diabet zaharat, asistenţii participanţi au fost instruiţi şi în tehnici de comunicare cu pacientul, precum şi în utilizarea unor dispozitive medicale specifice tratamentului diabetului. De asemenea, au avut prilejul de a pune în practică toate noţiunile teoretice prezentate în cadrul unor workshop-uri ce au pus accent pe simulări de caz. 
 
Coordonatorul naţional al Cursului E-Diab este şef lucr. dr. Cornelia Bala
 
Programul de Instruire a Educatorilor în Diabet „Aplicaţii Practice ale Educaţiei Terapeutice în Diabet” este un proiect al Asociaţiei Române de Educaţie în Diabet desfăşurat cu sprijinul companiei farmaceutice AstraZeneca.
Management eveniment: Sănătatea Press Group