Info SănătateaTV.ro: Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania?
Luni, 16 iul 2018      18:16
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Programul de instruire a educatorilor în diabet „Aplicatii Practice ale Educatiei Terapeutice in Diabet”, Galati, 1 octombrie 2016

23 noiembrie 2016    
Educaţia persoanelor cu diabet zaharat este extrem de importantă, educatorii în diabet jucând un rol esenţial în acest sens. Astfel, la Galaţi a avut loc, în data de 1 octombrie 2016, Programul de Instruire a educatorilor în diabet „Aplicaţii Practice ale Educaţiei Terapeutice în Diabet”, unde asistenţii medicali au beneficiat de noţiuni teoretice şi practice legate de educaţia terapeutică.   
 
Prin Programul E – Diab, asistenţii medicali sunt instruiţi în ceea ce priveşte abordarea persoanei cu diabet zaharat şi comunicarea cu aceasta astfel încât pacientul să îşi poată înţelege mai bine boala cu care a fost diagnosticat.
 
În acelaşi timp au fost instruiţi şi în utilizarea unor dispozitive medicale specifice tratamentului persoanei cu diabet.  De altfel, în cadrul cursului au fost organizate simulări de caz astfel încât asistenţii medicali participanţi au putut pune în practică noţiunile teoretice prezentate în cadrul manifestării.
 
Coordonator local al Cursului E-Diab Galaţi a fost conf. dr. Magdalena Moroşanu, medic primar Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.
 
Cursul E-Diab 2016 este un proiect al Asociaţiei Române de Educaţie în Diabet cu sprijinul companiei farmaceutice AstraZeneca.

Management eveniment: Sănătatea Press Group