Info SănătateaTV.ro: Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania?
Marţi, 17 iul 2018      07:59
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

(P) Reducerea numarului de amputatii ca urmare a complicatiilor diabetului zaharat, esentiala pentru Romania

20 februarie 2017    
Medici de familie și diabetologi din Cluj-Napoca s-au întâlnit în cadrul Simpozionului dedicat prevenirii amputațiilor în rândul persoanelor cu diabet, organizat de către Asociația de Podiatrie, în 2 februarie 2017. Aceștia au discutat despre realitățile diabetului zaharat, ale neuropatiei diabetice și piciorului diabetic din țara noastră, despre factorii de risc în apariția complicațiilor și educația specifică pentru prevenirea acestora, de care fiecare pacient ar trebui să beneficieze, educație la care pot contribui major specialiștii podiatri.
 

Piciorul diabetic reprezintă o complicație a diabetului zaharat, tratamentul implicând intervenția mai multor specialiști. Colaborarea între medicul diabetolog, podiatru, chirurgul ortoped și chirurgul vascular permite o înțelegere completă a implicațiilor afecțiunii, din mai multe perspective și reprezintă un prim pas în identificarea factorilor de risc, găsirea variantelor de tratament și în prevenirea amputațiilor