Info SănătateaTV.ro: Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania?
Marţi, 17 iul 2018      23:27
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Un român din 1000 poate avea un infarct miocardic acut

30 iunie 2010    
Un român dintr-o mie poate suferi în decursul unui an infarct miocardic acut. În București, anual, 2000 de pacienți cu infarct miocardic acut ajung de urgență la spital, iar numărul acestora s-ar putea dubla dacă se iau în considerare și alte forme ale infarctului miocardic. Aceste date sunt indicate în Registrul Român pentru Infarctul Miocardic Acut, un studiu realizat în clinicile de cardiologie din toată țara în ultimii 13 ani.
 
Constituirea Registrului Român pentru Infarctul Miocardic Acut a venit ca răspuns la numărul tot mai mare de pacienti cu infarct miocardic acut. Noi nu aveam date concrete privind incidența infarctului miocardic acut în țara noastră, felul în care acești pacienți sunt tratați, dacă sunt tratați în conformitate cu normele europene, care este evoluția bolii, care este morbiditatea intraspitalicească a infarctului miocardic acut”, a declarat Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, medic primar cardiolog, Spitalul Clinic de Urgență Floreasca.
 
Din 1997, în Registrul Român pentru Infarctul Miocardic Acut au fost prelucrate datele de la 19.500 de pacienți care au suferit un infarct miocardic acut.