Info SănătateaTV.ro: Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii
Duminică, 27 mai 2018      15:42
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Ziua Mondială a Sănătății 2013, marcată printr-un concert festiv, la Ateneul Român

08 aprilie 2013    

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății 2013, organizată în fiecare an în data de 7 aprilie, cei care stau la căpătâiul pacienților au renunțat pentru câteva ore la halatul alb în favoarea fracului și au schimbat instrumentele medicale cu arcușul viorii sau clapele pianului. Și asta deoarece Ziua Mondială a Sănătății a fost marcată în 2013 printr-un concert  susținut la Ateneul Român din București de Orchestra Medicilor „Dr. Ermil Nichifor” și de Corul ”Vox Medicalis”al studenților în Medicină și Farmacie. 

Concertul, ce a îmbinat muzica a doi maeștrii clasici, Wagner și Verdi, a adus în același cadru peste 700 de personalității ale lumii medicale, academice, culturale, sociale, politice,  dar și reprezentanți ai autorităților al căror scop comun este tragerea unui semnal de alarmă privind problematica hipertensiunii arteriale în România, de altfel și tema din 2013 a Zilei Mondiale a Sănătății.
 
Desfășurat sub egida Academiei Române, concertul festiv ce a marcat Ziua Mondială a Sănătății a fost organizat de Fundația Medicina și Muzica, în parteneriat cu Filarmonica George Enescu și Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila.
 
PR&Comunicare: Sănătatea Press Group.
 
Parteneri media strategici: SanatateaTV.ro si ComunicateMedicale.ro