Info SănătateaTV.ro: Efectele diabetului matern asupra sănătății metabolice a copiilor Efectele diabetului matern asupra sănătății metabolice a copiilor Efectele diabetului matern asupra sănătății metabolice a copiilor
Sâmbătă, 18 aug 2018      18:36
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

1600 de bucureșteni și-au testat gratuit glicemia în cadrul celei de-a VII-a ediții a Campaniei Naționale „Controlează-ți Diabetul”

20 ianuarie 2015    

1600 de bucureșteni și-au măsurat gratuit glicemia și hemoglobina glicată în cadrul celei de-a VII-a ediții a Campaniei Naționale „Controleaază-ți Diabetul”, organizată de Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, în perioada 14-15 noiembrie 2014.

Campania a urmărit tragerea unui puternic semnal de alarmă cu privire la prevalența crescută a diabetului zaharat în țara noastră. Potrivit rezultatelor finale ale studiului PREDATTOR, aproximativ 2 milioane de români de luptă cu această maladie.
 
Cu această ocazie au fost organizate o serie de activități menite să informeze bucureștenii cu privire la prevenția, diagnosticul precoce și monitorizarea diabetului zaharat. În prima zi a campaniei a fost proiectat pe clădirea Palatului Parlamentului un cerc albastru – simbolul global al diabetului zaharat. De asemenea au fost colantate mijloace de transport în comun cu mesajul campaniei și s-a iluminat în albastru o fântână arteziană. Tot în prima zi a campaniei au fost organizate și o serie de activități dedicate adoptării unui stil de viață sănătos, bazat pe mișcare.
 
În cea de-a doua zi a Campaniei Naționale „Controlează-ți Diabetul”, ediția București, s-a desfășurat Cursul Diabet, Sindrom metabolic şi alte boli legate de nutriţie, eveniment menit să aducă în atenția medicilor bucureșeteni cele mai noi și de actualitate informații cu privire la soluțiile terapeutice moderne în managementul diabetului zaharat.

 
Sanatateatv.ro