Info SănătateaTV.ro: Noi probleme cu valsartanul produs in China Animatii pentru evaluarea durerii Litotritor la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” Personalități medicale internaționale printre membrii de onoare ai Societății de Neuropatie Diabetică - NEURODIAB (P) CNAS modifica legea dosarului electronic de sanatate Noi probleme cu valsartanul produs in China Animatii pentru evaluarea durerii Litotritor la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” Personalități medicale internaționale printre membrii de onoare ai Societății de Neuropatie Diabetică - NEURODIAB (P) CNAS modifica legea dosarului electronic de sanatate Noi probleme cu valsartanul produs in China Animatii pentru evaluarea durerii Litotritor la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” Personalități medicale internaționale printre membrii de onoare ai Societății de Neuropatie Diabetică - NEURODIAB (P) CNAS modifica legea dosarului electronic de sanatate
Miercuri, 15 aug 2018      09:36
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

40 de medici au participat la Pneumo Road Show București, ediția a II-a, 28 noiembrie 2014

20 ianuarie 2015    

40 de medici pneumologi, dar și din specialități implicate în managementul bolilor pulmonare au participat la cea de-a doua ediție a Pneumo Road Show București, eveniment ce s-a desfășurat în data de 28 noiembrie 2014.

Unul dintre subiectele de mare interes, abordat în cadrul evenimentului a fost relația medic-pacient. „Această întâlnire pe care am avut-o astăzi a relevat câteva lucruri importante. Interfața medic-pacient trebuie gustată și testată din multe puncte de vedere. Este o relație în care de multe ori pacientul nu este actualizat ca informație, nu este abordat de medic la adevărata valoare a suferinței sale”, a declarat prof. univ. dr. Florin Mihălțan, președinte Societatea Română de Pneumologie.
 
Totodată, specialiștii pneumologi au pus accentul pe multidisciplinaritate în abordarea pacientului cu BPOC, boală care afectează aproximativ un milion de români.
„BPOC-ul așa cum am arătat și astăzi reprezintă o povară serioasă pentru sistem, pentru autorități, pentru corpul medical. Fiind o boală cu multe comorbidități nu mai poate fi o boală tratată doar de pneumolog. Presupune o echipă multidisciplinară, echipă care presupune o combinație de mai multe specialități din care să facă parte în primul rând un cardiolog dacă e să ne gândim că 40% din ei au boli cardiovasculare, un psihiatru dacă e să ne gândim că 60% au anxietate și depresie, un nutriționist pentru acele suferințe legate de deficitul ponderal sau de obezitate, un specialist în osteoporoză pentru că și aceasta e o afecțiune destul de frecventă și nu în ultimul rând un somnolog care are și el o interacțiune pe asocierea destul de frecventă a BPOC-ului cu tulburările respiratorii din timpul somnului. Deci o echipă multidisciplinară este întotdeauna un element pozitiv în tratamentul și supravegherea acestor pacienți”, a adăugat prof. univ. dr. Florin Mihălțan.
 
Ce-a de-a doua ediție a Pneumo Road Show București face parte dintr-o serie de evenimente pluridisciplinare, organizate în principalele centre universitare din România. Aceste manifestări au ca obiectiv creșterea gradului de educație medicală în rândul medicilor pneumologi dar și din specialități implicate în managementul bolilor pulmonare.
 
Partener științific: Societatea Română de Pneumologie
Proiect susținut de compania Astra Zeneca
Management eveniment Sănătatea Press Group

 
Sanatateatv.ro